Turområder

Tinnemyra

På Tinnemyra kan du ture, jogge, bade, stå på skøyter og mye mer. Stien rundt er gruslagt og innsatt med ramper slik at du kan trille barnevogn eller kjøre rullestol. Det finnes flere sitte- og fyringsplasser som gjør dette til en populær plass å grille. Rosa sløyfe-løpet, Livsglede for Eldre og triatlonløp har også blitt arrangert. Så vel som løpedager og konkurranser. 

Eikeskartoppen

Har du ikke tatt turen opp til Eikeskartoppen enda? De fleste notoddinger har nytt kanskje Notoddens fineste utsikt over byen vår og Heddalsvannet herfra. Gaustatoppen, Lifjell og Blefjell ser du også her. Vi anbefaler deg sterkt å knyte på deg turskoa og gjøre det samme. Du kan gå rett opp fra Tveiten, Eikeskar boligfelt og Kaasa Terrasse.

Grønkjær

Sommer og vinteranlegget er en populær aktivitetsplass blant oss innbyggere. Satsingen er også stor på paraidrett. Om vinteren preppes skiløyper som kan brukes enten du er den neste Johannes Klæbo eller ei. Anlegget er asfaltert og inneholder konkurranseløyper, skiskytterbane og områder for skilek. Om sommerhalvåret kan du gå turer og ta et pust i bakken i en av gapahukene. 

Industripromenaden, Linna og Tinfos

Besatt av historie? Hva med en gåtur i den? 

Skapergnisten på Notodden går langt tilbake i tid. Flott natur og gamle industribygg møter deg langs den to kilometer lange vandringen langs industripromenaden, med Heddalsvannet som utsiktspunkt. Videre kan du rusle bortover «linna» til du ankommer Øvre Tinfos; et område som bare må oppleves. 

Tips! På Øvre Tinfos finner du også Telemarksgalleriet! 

Kåfjellåsen – Norges første regnbueløype

På Kåfjellåsen finner du verdens første regnbueløype. Her kan du følge regnbuemønstret skilting og til slutt ende opp ved regnbuepostkassen. Brua over Gjuvbekken ble bygd litt skeiv – men det gjør vel egentlig ingenting. Løypa symboliserer Notoddens mangfold og aksept. Turen opp til Kåfjellåsen er enkel å gå og når du kommer til toppen kan du nyte en vakker utsikt.

Hellebergstolen, Blefjell

Vi notoddinger har lagt vår elsk på Blefjell, og det er ikke uten grunn! Hellebergstolen befinner seg her, og er en perfekt søndagstur for deg som ønsker å utfordre deg litt, og nyte en fantastisk utsikt på toppen. Før du kan ta frem kvikk-lunsjen på toppen, må du gå 5,5 km – dette tar deg ca 2 timer. 

Fjellstulvarden, Meheia

Fjellstulvarden er en av de mange flotte stiene Fjellstulfjell tar deg med på. I det småkuperte terrenget tar turen deg rundt halvannen time til toppen. Turen opp er vakker med små vann, for ikke å snakke om den nydelige utsikten på toppen! Dette er virkelig en tur i herlig norsk landskap.  

Pst… om vinteren er det ofte tråkket trugeløype. Da kan du nyte turen sommer som vinter! 

Helgenotra, Vestsida

Helgenota er kjent blant oss innbyggere på grunn av sagnet om Helgenotra som ble bergtatt av fjellet. Turen til toppen kan være bratt og tar deg ca. halvannen time, men når du når toppen vil alt strevet være verdt det med synet ut over store deler av Heddal og Notodden. 

Pst… Ifølge sagnet befinner fortsatt Helga seg inne i fjellet. 

Himingen, Lifjell

På Lifjell er det hytter og overnattingsmuligheter samt hesteridning, fiske, skianlegg og mulighet for å kjøpe mat og drikke. Det er ikke rart vi notoddinger liker å ta turen hit. Himingen er en topp på Lifjell som er enkel å bestige. Knyt på deg turskoene og nyt den fantastiske utsikten når du omsider har nådd toppen. 

Hopp rett ned til innholdet