Populære etablerte boligområder

Eikeskarfeltet

Som en forlengelse av Kaasa Terrasse, er også Eikeskarfeltet et populært boligområde. Om du titter fra en enebolig eller leilighet, vil du uansett få den samme praktfulle panoramautsikten over Notodden, Heddalsvannet og Lifjell. Med utsikt i front, har du også naturen i ryggen. Timer av turmuligheter venter utenfor døra di! 

Kaasa Terrasse

Nedenfor Høgås, finner du Kaasa Terrasse; et av Notoddens mest populære og attraktive boligområder! Her finner du både klassiske hus, leiligheter og funkis-boliger. Feltet har sol hele dagen, og med en praktfull utsikt over Heddalsvannet, bysentrum og flotte Lifjell, finner enhver sjel ro. Glad i naturen? Tinnemyra er rett rundt hjørnet og tilrettelagt for alle! 

Eikeskarvegen – Kjærlighetsstien – Høybøgata

Både Eikeskarvegen, Høybøgata og Kjærlighetsstien er populære boligområder på Notodden. Felles for nabolagene er den flotte utsikten mot vannet, og hyggelig lys fra store deler av byens stuer om kvelden. 

Visste du… Det koselige navnet Kjærlighetsstien ble gitt av elevene på Heibø skole i slutten av 1800-tallet? 

Toppen (Gvålatoppen)

Heldige var de første som flyttet hit! De var nemlig noen av de første som fikk panoramautsikt på Notodden. Bor du her, bor du sentralt – likevel er du skjermet for det urbane støyet. Innen kort gangavstand kommer du til både barnehage og matbutikk.  

På “Toppen” er det flere ærverdige gamle hus med koselige hager – for en sjarm!  

Sætre / Skogen med Lærerskolelia

Lærerskolelia, sa du? Ja, mange av lærerne som jobbet på høgskolen på 70-, 80- og 90-tallet bodde nettopp her i denne “lia”. Både husene og høgskolen står like støtt den dag i dag, med både barne- og ungdomsskole, håndballhall, fotballbane og friidrettsanlegg som nabo. 

Om det er kort vei til sentrum, spør du? Ja, ned lia, så er du der! 

Tveiten

På Tveiten har du sol på terrassen hele dagen, og kan nyte en fantastisk utsikt over Heddalsvannet og Hydroparken. I nærheten finner du Tveiten skole og Brattrein Hotel – en møteplass like aktuell for de lokale, som for besøkende. 

Visste du… Kun en kort spasertur unna er du på Linstå? En bortgjemt perle av en strand langs industripromenaden! 

Kanalveien – Tinfoshistorie

Fredet og bevarte hus fra tidlig 1900-tall, som perler på en snor langs den fredfulle kanalen. Dette var et av byens “noble” strøk, som blant annet funksjonærer ved Tinfos bodde i. Den dag i dag er det riktignok litt mer mangfold blant beboerne. Gaten er et naturlig stoppunkt mellom bysentrum og Øvre Tinfos. Sikten fra den lille broen over kanalen må oppleves! 

Villamoen – Hydrohistorie

Villamoen – flott navn, ikke sant? Vel, her bodde det også litt flotte mennesker. Husene ble bygd for funksjonærer og ingeniører ved Norsk Hydro, og ble på den tiden kanskje det flotteste nabolaget med store villaer og fine hager. I dag kan riktignok hvem som helst bo her.  

Psst… På Villamoen finner du også Admini – verdt et besøk! 

Grønnbyen – Hydrohistorie

Grønnbyen er som en “by i byen” – en kontrast til nivået ovenfor; Villamoen. Her bodde arbeiderne til Hydro, og herfra kunne de titte ned på arbeidsplassen sin i Hydroparken.  Den gang var alle husene malt grønne. I dag er husene litt mer moderne, og varierer i farger. 

Tips! Visste du at Notodden Historielag holder til her? Ganske passende, ikke sant? 

Hopp rett ned til innholdet