Arrangement og kultur

Bok & Blueshuset

I støvet av Anlegg nr 5 står byens kulturhus – Bok & Blueshuset – fylt med musikk og kultur. Utenfor står de gamle kranene fortsatt og strekker hals. Kulturskole, kino, bibliotek, ungdomsklubb, kafé og Juke Joint studio finner du her. Studioet har gjestet internasjonale artister som Rival Sons. Tips! Takterrassen her har en fantastisk utsikt – den må du sjekke ut. 

Telemark kunstmuseum

Penselstrøk, tekstiler, tresnitt og fotografi fra tidligere århundre – ja, hva har ikke disse veggene sett? Med fast kunstsamling, så vel som skiftende utstillinger, er det alltid duket for nye opplevelser på Telemarksgalleriet. Og du – ta også en titt i museumsbutikken, her er det mange skatter! 

Pssst… Bli med på barneverksted hver helg. Her er det timer med moro! 

Oscar Nissensgate

Vår favorittgate? Det er helt klart Oscar Nissens gate! Legger du et besøk hit lover vi deg at du også blir frelst! Med Pusetorget i kjernen, befinner du deg i midten av nydelig arkitektur omkranset av kunst, mat, musikk og håndverk. Et skikkelig kulturelt samlepunkt!

Gata er rett og slett et lite stykke Sør-Europa. 

Brattrein Hotell

Visste du at Brattrein Hotell tidligere var et barnehjem? Hotellet er like aktuell for de lokale, som for besøkende. Den fantastiske panoramautsikten over Heddalsvannet kan du nyte under mandagsmøtet eller feires i trivelig selskap med familie og venner. Tips: legg bryllupet, konfirmasjon eller bursdagen din hit! Slukk tørsten i Notoddens desidert herligste bar, med vannet og den frodige hagen som utsiktspunkt.

Og de som driver Brattrein? Verdens hyggeligste vertskap.

Telemark Airshow – første helga i september

På søken etter fart, motorbrøl og adrenalin-kick? På Telemark Airshow kan du nærmest kjenne g-kreftene fra bakken! I dette spektakulære familieshowet trenger du ikke trosse flyskrekken. Med “headlinere” som F-16 og Boeing Stearman, opplever du her luftig akrobatikk i verdensklasse!  

Ikke særlig opptatt av fly? Med fantastisk stemning og imponerende stunts, lover vi at dette blir en gjenganger år etter år. 

Notodden Blues Festival – første helga i august

Europas beste bluesfestival finner du her! Et høydepunkt hvor lokale møtes og internasjonale gjenforenes. I over 30 år har både norske og internasjonale artister kommet hit og overøst oss med nydelige bluestoner i sommersola – både til lands og til vanns. BB King, ZZ Top og CC Cowboys er bare noen få av dobbeltkonsonantene som har opptrådt på våre scener.

Telemarksveka – siste uka i juni

Idrettsentusiast? Da må du få med deg TelemarksVeka! En hel uke fullspekket med toppidrett, paraidrett og for første gang på Notodden – World Cup på rulleski i 2022!

Møt verdens største skistjerner i heftige dueller og landets beste parautøvere i skjønn forening. Sammen med TV 2 og idrettslagene på Notodden legges det opp til folkefest i sentrum, lørdag 18.juni og World Cup Rulleski på Notodden Energi Grønkjær Arena, fredag 24.juni.  I perioden imellom kan du nyte møter med idrettskjendiser, konserter, stander samt langåpne butikk- og restaurantbesøk.

Hopp rett ned til innholdet