Bård Browning Johansen viser Jon Richard Simones sin virtuelle verden.

Ingeniørspirer på bedriftsbesøk

Optime Subsea AS har i to dager hatt besøk av syv elever fra Notodden videregående skole. De ønsket å vite mer om hvordan det er å jobbe som ingeniør.  

Omvisning i lokalene

For å få et godt bilde av produktene Optime Subsea produserer fikk elevene omvisning i det store bygget. Sikkerhet er viktig, besøkende blir derfor utstyrt med gule vester og vernesko. Elevene fikk blant annet se trykktanken som brukes til testing av produktdeler under trykk.

Ingeniør – et spennende yrkesvalg

Katinka og Marcus er to av elevene fra Notodden videregående skole som ønsket å vite mer om hvordan det er å jobbe som ingeniør.
De fikk raskt lære at ingeniører støter på mange utfordringer. Her på kontoret til Robert Sandven, som sliter litt og trenger hjelp av Marcus og Katinka.
Demonstrasjon av 3Dmodellering
Demonstrasjon av 3Dmodellering

Markus, Katinka og de andre elevene fikk også se hva grafisk designer, Bård Browning Johansen, jobber med. I sitt virtuelle rom kan han vise produkter fra forskjellige vinkler, plukke de fra hverandre og vise hvordan de er satt sammen. Bård lager også animasjoner som viser produktene i bruk under vann.

Marcus var en av de som ble tydelig inspirert av hva Bård viste, da 3D er noe som han synes er ekstra spennende. Han har nemlig en bror som er utdannet maskiningeniør og som har vist hvordan han jobber med 3D-modeller. Marcus er ganske sikker på at han ønsker å gå samme utdanningsvei.

Etter to dager med tett program satt elevene igjen med mange nye inntrykk og kunnskap om hva Optime Subsea jobber med.

Notodden-bedriften håper at elevene er inspirert til å velge ingeniør-yrket og å se dem igjen i fremtiden.

Les mer om Optime Subsea


Hopp rett ned til innholdet