Emma Ormset Husby USN campus Notodden bilde

I Notodden er det enkelt å stortrives som student

Blant vakker natur og historisk grunn finner du campus Notodden og et imøtekommende studentmiljø. – Er du glad i en variert hverdag med mye liv og røre, er dette studiestedet for deg, sier notoddenstudent Emma.

– Variasjon. Det er ordet jeg forbinder sterkest med campus Notodden. Her er vi ikke bare studenter fra hele Norge, men også utvekslingsstudenter fra hele verden.

Emma Ormset Husby studerer på en campus der det også er stor variasjon i studieretningene, noe du fort kommer til å merke når du ankommer som ny student på Notodden.

– Her møter du blant annet spreke idrettsstudenter som inviterer til åpne treningstimer, du får se kreative kunst- og håndverksstudenter som setter opp danseshow og motevisninger i studentkafeen, og du får høre dyktige musikkstudenter som spiller blues og andre sjangre mens du vandrer langs gangene. Det er mye liv og røre på campus Notodden, for å si det sånn.

Fadderuka

Liv og røre garanterer Emma at det blir når fadderuka starter opp under studiestart.

– Fadderuka gir deg en super mulighet til å bli kjent med dem som du skal studere med de kommende årene. Husk at de fleste nye studenter som kommer til Notodden ikke kjenner noen her fra før, så folk vil vanligvis være veldig kontaktsøkende og enkle å komme i prat med.

Gjennom alle aktivitetene som skjer den første tiden får du dannet deg en krets av mennesker, som du trolig kommer til å ha det gøy med resten av studietiden også. De jeg henger mest med i dag, er de samme som jeg møtte under fadderuka.

Emma

Emma forklarer at fadderne, som leder de ulike faddergruppene nye studenter deles inn i, blir guidene dine den første tiden ved USN. 

– De har allerede studert minst ett år på Notodden, så de kan svare på omtrent alt du har av spørsmål. Fadderne og fadderstyret vårt er også dem som planlegger fadderuka. Det kommer til å bli innmari kult, med store arrangementer nesten hver dag. Det er bare å glede seg til volleyballturnering, rebusløp, grillfester, bar-til-bar og masse annet gøy. 

Fadderne på campus Notodden gjør alltid sitt ytterste for å ta vare på nye USN-studenter. (Foto: Fadderstyret Notodden).

Studentfrivillighet i Notodden

Selv om fadderuka byr på mye moro, er det ikke den eneste muligheten du har til å være aktiv og sosial med medstudentene dine. I Notodden finnes det mange ulike tilbud og organisasjoner av og for studenter som du kan engasjere deg i.

– StuA er studentenes egen bar i sentrum av byen med meget studentvennlige priser. Nytt styre med ny leder er på plass, og nå er ambisjonene å øke åpningstidene og ha store arrangementer jevnlig. Jeg har jobbet frivillig på StuA flere ganger, og det anbefaler jeg alle å prøve ut.

Det er skikkelig gøy å stå i baren mens det er full fest i lokalet. Det gir deg en perfekt anledning til å prate med dem som bestiller noe i baren og bli kjent med andre studenter i byen.

Emma
Stemningen er som regel tett og god inne på notoddenstudentenes egen bar, StuA. (Foto: StuA studentbar).

I tillegg til StuA er deltakelse i studentidretten på Notodden en god måte å møte medstudenter utenfor forelesningssalene.

– Mange studenter samles på sandvolleyballbanene og i idrettshallen på campus etter forelesinger og i helgene. I hallen har vi klatrevegger og bane til å kunne drive med mange idretter. Vi har idrettsgrupper innen de fleste store lagidrettene samt innen klatring, yoga og karate. Vi har også en egen turgruppe og en sjakkgruppe.

Det er heller ingenting i veien for å ta initiativ til å opprette helt nye idretts- og hobbygrupper. 

Om du savner et tilbud kan du kontakte campusstyret for å få hjelp til å starte opp et selv.

Om du stikker innom dette, eller en av de andre verkstedene på campus Notodden, kommer du ganske sikkert til å møte mange kreative medstudenter. (Foto: Tine Poppe).

Midt mellom mye natur

I tillegg til studentidrett byr Notoddens beliggenhet mellom fjell, innsjø og skog på mange muligheter for å være aktiv.

– Jeg anbefaler alle nye studenter å ta turen til en liten topp som heter Eikeskar. Der får du flott utsikt over byen, og kanskje gir det deg inspirasjon til å begi deg ut på lengre og tøffere turer.

På Notodden og i Telemark er det ikke mangel på turalternativer til skogs og fjells. Gaustadtoppen, fylkets høysete fjell, er noe mange studenter har som mål å bestige i løpet av tiden de er på Notodden.

Emma

Emma synes også vinteren på Notodden er en fin tid å være ute i naturen på.

– Dra opp til Grønkjær skianlegg og spenn på deg skia. Her er det fullt av skiløyper, både korte og lange. I tillegg er alpinsenteret på Kongsberg bare en liten kjøretur unna, og her får du studentrabatt på heiskort.

Meld deg inn i Facebook-gruppen USN-studenter Notodden for å holde deg oppdatert på alt som skjer blant byens studenter

Med områdene i og rundt Notodden har du gode muligheter til å komme deg ut og lufte hodet etter en lang dag på forelesningssalen. (Foto: Emma Ormset Husby).

Kulturbyen Notodden

I tillegg til storslåtte naturopplevelser er Notodden et sted for store og små musikk- og kulturbegivenheter. 

– Norges største bluesfestival arrangeres her hver sensommer, og ellers i året er Bok og Blueshuset byens kultursenter. Her kan du kose seg på konserter, kino, teaterforestillinger, museum og café. De fotballinteresserte kan se bylaget Notodden FK spille i Norges nest øverste divisjon for herrer. 

Campus Notodden ligger sentralt til på Notodden, så du har gangavstand til alt som ligger i sentrum av byen.

– Notodden er liten og kompakt, noe som gjøre det veldig praktisk for oss studenter som ofte ikke kan ta oss råd til å ha bil. Studenter bor også gjerne sammen i studentboliger eller leiligheter som de leier av private.

Jeg bor i et stort kollektivhus på tre etasjer, der vi bor elleve studenter til sammen. Det blir ganske god stemning og bra fester av sånt.

Emma
Kano- og kajakkturer er en populær aktivitet blant studenter på Notodden. Rundt Notodden ligger det flere små og større vann som er ypperlig for padling. (Foto: Ingvild Heggelund).

God stemning er det også inne på campus Notodden. Emma råder deg til å være åpen og nysgjerrig på studentaktivteter og dine medstudenter.

– Du vil fort merke at studenter på Notodden er på hils på tvers studieretningene. Folk er her for å studere, men også for å leve studentlivet. Tør å by på deg selv, så vil du oppleve at de omtrent alle studenter er veldig innstilt for å bli kjent med andre studenter.

Et hett tips er å bli kjent med de internasjonale studentene. De er gjerne på kortere opphold, og vil oppleve så mye som mulig på kort tid. De er fulle av energi hele tiden, så slenger du deg med på turer og fester med dem, er du garantert å ha det fantastisk morsomt.

Emma
Hopp rett ned til innholdet