Girl Tech Fest

Jenter som koder

Over 70 jenter deltok da Notodden arrangerte sin aller første Girl Tech Fest. Femteklassejentene fikk prøve seg på programmering, koding, VR-teknologi, spillutvikling og filmteknologi (green screen og stop motion).  En skikkelig suksess!

Notodden bibliotek og Notodden kommune arrangerer Girl Tech Fest, i samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge, n00b, Birkeland Skaperverksted og Yumecon. 

Foto: Hæge Mælandsmo Lund

Girl Tech – en nasjonal satsning

GTF er et nasjonalt initiativ fra ODA Nettverket, TENK – Tech Nettverket for kvinner, IKT Norge og Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. 

GTF er et tiltak for å øke jenters interesse for teknologi og realfag. Jentene skal få ta på, og prøve teknologien, og selv oppleve hva den kan brukes til.

Jentenes interesse for teknologi og realfag synker fra 10-12 årsalderen, det gjør ikke guttenes interesse på samme måte. Derfor gir vi jentene muligheten til å få en dag med bare jenter, med kvinnelige veiledere fra teknologiyrker, på deres egne premisser. 

Vi vet at det å få prøve teknologi, med praktiske oppgaver og lek er med på å øke jentenes interesse. De må forstå hvordan teknologien fungerer og hva den kan brukes til. Videre er gode rollemodeller viktige – de er med på å skape interesse for – og gode holdninger til fagene.

På Girl Tech Fest får jentene prøve selv, være kreative og nyskapende – de får møte rollemodeller og skaper relasjoner med kvinner de kan relatere seg til. 


Hopp rett ned til innholdet