BO

Byen med gnisten er ikke bare en gammel historie om industri. Det er en historie som fortsatt skrives på. Mennesker har skapt og formet byen, og lagt grunnlaget for oss som er i dag. Så vi kan fortsette å utvikle fordi vi elsker byen vår.

Med stolthet. Med gnist. Med skaperkraft.   

BO

Byen med gnisten er ikke bare en gammel historie om industri. Det er en historie som fortsatt skrives på. Mennesker har skapt og formet byen, og lagt grunnlaget for oss som er i dag. Så vi kan fortsette å utvikle fordi vi elsker byen vår.

Med stolthet. Med gnist. Med skaperkraft.   

Det beste med Notodden

Drømmen om hus med hage oppfyller du her

Et lite stykke Norge fordelt på 914 km2. Med naturen i bakgården, utsikt over mektige fjelltopper og kveldssol på terrassen, får du mer fritid og indre ro enn i storbyen. Her kommer du ut av “klemselen”. Drømmen om hus med hage oppfylles her. Ro eller action – vår koselige småby gir deg begge.

-En himmel full av stjerner, blått hav så langt du ser… Kan du ønske mer? Barna springer tidlig utenfor gårdsplassen og leker med nabobarna. Her er det trygt å vokse opp, med vennlige og nære uteområder. Pakk Kvikk-lunsj i sekken og dra på besøk til naboen; naturen!

Selv stjernen Steven Van Zandt har lagt sin elsk på Notodden, med byens sterke dugnadsånd og dyrking av unge talenter. Du er selv med på å skape den byen du vil ha. Om du elsker musikk, motorsport, teater, lagidrett eller friluftsliv – ja, det kan du drive med her.

Og du! Vi er mye nærmere Oslo enn du tror!

Velkommen hjem til Notodden.

Flytte til Notodden

Velkommen til “Tødden”

Notodden er bygget som et stort amfi. Ønsker du utsikt og sol til langt på kveld, da er Notodden stedet å flytte til. Med flest varmerekorder i den varme årstida, kan du nyte mange kvelder på terrassen. Naboene er også veldig hyggelige, for mange – nye venner for livet.  

Fordelen med en småby er at alle kjenner noen, som nettopp er rett person for deg eller din partner – dersom dere er på let etter jobb.  

Er du redd for å flytte fra en større by? Du vil raskt se at du har plenty å finne på i fritiden; hvis ikke starter du noe selv. Her skaper vi den byen vi selv vil ha. Dugnad kan vi!  

Velkommen til koselige Notodden. 

Bilde av Hydroparken tatt fra Heddalsvannet av Hydroparken

Prospekter

Nye boligområder

Nytt boligfelt like ved populære Høgås - Nybuåsen

Drømmer du om å bo i landlige omgivelser, men samtidig nær bykjernen? Med nærhet til skole, kollektivtransport, idrettsanlegg og turområder er det ikke rart at tomtene går unna! Et av våre favorittområder, Tinnemyra, blir her din nærmeste nabo.

Nybygd boligområde - Vannfronten Park

Vannfronten Park

Hva med å våkne opp til en av Notoddens flotteste sjøutsikter? Vannfronten Park har en helt unik beliggenhet – et steinkast unna livet i bysentrum, men også roen til en hverdagslig hverdag.  

Bilde av Wormsengården

Wormsengården

For salg våren 2022

Ønsker du en urban følelse, men samtidig bo utenfor storbyen, er Wormsengården som skapt for deg! Midt i sentrum, i en lite trafikkert gate finner du dette flotte jugendbygget. I en av de 8-9 leilighetene kan du titte ned på sjarmerende Pusetorget. Visste du at Wormsengården ligger i Oscar Nissens gate? Det er en av våre absolutte favorittgater! 

Nybygd Boligområde Vrådalsgate

Vrådalsgate

For salg februar – mars 2022

Notodden er begavet med utsiktspunkt; Leilighetene i Vrådalsgate blir ingen unntak! Her tar du morgenkaffen med en utsikt mot Nesøya og Heddalsvannet – en vakker utsikt dag som natt. Om ikke utsikten fra vinduene var nok, bygges det også penthouse. Kanskje får du et glimt av det årlige Telemark Airshow? Det kaller vi førsteklasses billetter!

Hvite hus med flott utsikt på Eikeskarfeltet

Panoramautsikt, sol til langt på kveld og sjarmerende eldre boliger med dype historiske røtter, er noen av områdene du finner her. Ta deg en gåtur fra boligområde til boligområde, da får du en innføring i byens spennende historie og utvikling. I gamle dager var det stor forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker, sporene finner du i de eldre boligområdene i koselige Notodden.

Barnehager og skoler

“Elle, melle, deg fortelle”.

«Elle, melle, deg fortelle»… Notodden hadde full barnehagedekning før mange andre kommuner. Kanskje har det sammenheng med vår anerkjente barnehagelærerutdanning i fagmiljøene? Lærerutdanningen ved USN har gitt Notodden lett tilgang på gode barnehagelærere og lære. De kommunale barnehagene har i en årrekke vært inspirert av Reggio Emilia pedagogikken. Grunnleggeren Loris Malaguzzi var opptatt av utvikling, nyskaping, forandring og refleksjon. Han var redd for fastlåste stereotyper og løsninger. Grunnskolene i Notodden har lenge prioritert ungt entreprenørskap. USN, den gang Høgskolen i Telemark, var blant høgskolene i landet som var tidligst ute med å satse på ungt entreprenørskap og studentbedrifter. Skapekraft og nytenking har derfor en rød tråd her i byen – fra barnehage til næringsliv.

Barnehagelærer hjelper barn som leker i barnehagen
Barnehagelærer hjelper barn som leker i barnehagen

Barnehager og skoler

“Elle, melle, deg fortelle”.

“Elle, melle, deg fortelle”… Notodden hadde full barnehagedekning før mange andre kommuner. Kanskje har det sammenheng med vår anerkjente barnehagelærerutdanning i fagmiljøene? Lærerutdanningen ved USN har gitt Notodden lett tilgang på gode barnehagelærere og lære.  

De kommunale barnehagene har i en årrekke vært inspirert av Reggio Emilia pedagogikken. Grunnleggeren Loris Malaguzzi var opptatt av utvikling, nyskaping, forandring og refleksjon. Han var redd for fastlåste stereotyper og løsninger. 

Grunnskolene i Notodden har lenge prioritert ungt entreprenørskap. USN, den gang Høgskolen i Telemark, var blant høgskolene i landet som var tidligst ute med å satse på ungt entreprenørskap og studentbedrifter.  

Skapekraft og nytenking har derfor en rød tråd her i byen – fra barnehage til næringsliv.  

Aktuelt

Bli med på Se til Notodden 2024!

Notoddens næringsliv er i vekst. På jobbarrangementet "Se til Notodden" får du møte innovative gründermiljø og et bredt utvalg mulige arbeidsgivere.

Bildedryss fra Gründeruka 2023

Emilie Voe Nereng var blant foredragsholderne da Gründeruka 2023 gikk av stabelen på Bok & Blueshuset i Notodden torsdag ettermiddag.

Lær markedsføring og sosiale medier av Emilie Voe Nereng + flere!

16. november kl. 1230 braker det løs i Bok & Blueshuset, og vi håper nettopp DU vil være med! Arrangementet passer for deg som er nysgjerrig på gründerreisen og/eller vil lære mer om synlighet på nett og i sosiale medier.

Bli med på årets kuleste jobbarrangement!

Notoddens næringsliv er i vekst. På jobbarrangementet "Se til Notodden" får du møte innovative gründermiljø og et bredt utvalg mulige arbeidsgivere.

ByLAB – bli med å skape morgendagens sentrum!

29.mars arrangeres en sentrumsutviklingsdag utenom det vanlige! Bli med på ByLAB!
Bård Browning Johansen viser Jon Richard Simones sin virtuelle verden.

Ingeniørspirer på bedriftsbesøk

Optime Subsea AS har i to dager hatt besøk av syv elever fra Notodden videregående skole, som ønsker å vite mer om hvordan det er å jobbe som ingeniør.

Girl Tech Fest

Over 70 jenter deltok da Notodden arrangerte sin første Girl Tech Fest. 5.klassejentene fikk prøve seg på programmering, koding, VR-teknologi, spillutvikling og filmteknologi (green screen og stop motion).

Edge Performance

Edge Performance valgte å se til Notodden! Thomas og Karoline Hauklien forteller om den fantastiske reisen de har hatt etter at de flyttet familien og bedriften til Notodden.

Ordførerens næringslivskake i september: Norsk Formblåsing AS

Med utspring fra Norsk Extruding AS har Norsk Formblåsing AS en lang historie og dype røtter på Notodden.
Berget AS

Berget AS satser stort på fiberoptikk

Fiberoptiske kabler er en revolusjon innen dataoverføring. Med et stadig voksende marked, har Berget AS et stort fokus på å møte våre kunders krav, spesifikasjoner og behov med produkter av høy kvalitet.

Moreld Minox skal ansette 14 nye medarbeidere

Flytting fra Notodden er uaktuelt. Her skal vi satse og utvikle bedriften med alle de muligheter som ligger i vårt kjerneprodukt og de nye mulighetene som ligger i denne teknologien og ny teknologi.
Bilde av ansatt på Birkeland Skaperverksted

Teknologien gjør det stort i Pionérkvartalet

Selv med arbeid som har ført gründerne internasjonalt skulle veiene lede dem til hjembyen Notodden og Pionérkvartalet, der forgjengere gikk foran og banet vei.
Andreas og Tore

Industrimaster: Kombinerer studier og praksis

Ingeniørstudentene Tore Løkka og Andreas Tørre Haugen kombinerer industrimaster ved Universitetet i Sørøst-Norge med internship på Optime Subsea AS.
Ansatte ved Minox og USN

Moreld Minox signerer samarbeidsavtale med Universitetet i Sørøst-Norge

Moreld Minox kan tilby en interessant arbeidsplass for studenter i startgropen av sin ingeniørkarriere.
Katrine ved en åker

– Det føles godt å komme hit

– Det var jo ikke den mest gunstige tida for ett år siden…
Joakim Lerstang

Med lærlinger i hus

I en tid hvor det ikke lenger er like lett å komme seg ut i…
Pezhman hos Optime
Emma Ormset Husby USN campus Notodden bilde

I Notodden er det enkelt å stortrives som student

Blant vakker natur og historisk grunn finner du campus Notodden…
123456
Hopp rett ned til innholdet